Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, zdrowy, pożywny, smakowity jak dla mnie obiad. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a czasami zdarza się, że jest go za mało.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Ziemniaki obieramy wstawiamy posolone na ogień i gotujemy. W międzyczasie gotujemy jajka, w moim przypadku na twardo. Bierzemy odpowiedniej wielkości rondelek, rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i podsmażamy na złocisty kolor. Następnie wsypujemy 2 płaskie łyżki mąki pszennej, dodajemy sól i pieprz i rumienimy w tłuszczu. Dolewamy bulionu warzywnego, dodajemy chrzanu, natki pietruszki, zagotowujemy zaprawiamy śmietaną i sos jest gotowy. Obieramy ugotowane jajka, wkładamy do sosu aby nie wystygły i podajemy wraz z ziemniakami puree i fasolką szparagową, oblaną bułką tartą z masłem. Smacznego.