Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gotowane pierogi z mozzarellą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Składniki
1 cebulę obierz i posiekaj. Pół cukinii odkrój, resztę obierz, pozbaw nasion i pokrój w kosteczkę. Podobnie pokrój mozzarellę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Dodaj cukinię, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Połącz z mozzarellą, solą i pieprzem do smaku.
Z mąki, jajek, łyżki oleju i szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, szklanką wytnij krążki. Nakładaj farsz i dokładnie zlepiaj ciasto, formując pierogi. Gotuj w osolonej wodzie 2 min od czasu wypłynięcia.
Odłożoną cukinię pokrój w plastry, sparz wrzątkiem. Drugą cebulę pokrój w pióra, zeszklij na oleju. Wymieszaj z cukinią, dopraw solą. Podawaj do pierogów.
porcji , czas ok. 80 min; porcja – 280 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety