Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba jedno z najprostszych, a zarazem najsmaczniejszych dań! Ja osobiście uwielbiam tradycyjne, gotowane pierogi z truskawkami ;)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Z mąki, ciepłej wody i soli zarobić gładkie ciasto pierogowe. Następnie ciasto należy rozwałkować i dość dużą szklanką/pucharkiem wykrawać koła, na które kładziemy plastry umytych owoców.
Następnie pierogi składamy, brzegi dociskając np. widelcem. Wrzucamy do gorącej, osolonej wody i od momentu wypłynięcia gotujemy przez ok. 2 min. Potem odcedzamy i polewamy stopionym masłem i posypujemy cukrem. Smacznego!