Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gotowane roladki drobiowe nadziewane serem i panierowane w natce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Mięso oczyszczam z błonek. Myję pod strumieniem bieżącej zimnej wody, następnie dokładnie osuszam na papierowym ręczniku. Każdy filet przekrawam wzdłuż na pół, dzięki czemu otrzymuję 4 kotlety.
Przykrywam je kawałkiem folii spożywczej i delikatnie rozbijam tłuczkiem. Posypuję z obu stron solą oraz mielonym pieprzem.
Na każdym kotlecie układam po 2 plasterki sera żółtego oraz kawałek masła. Boki mięsa nakładam na masło a następnie zwijam całość dość ciasno w rulon. Przygotowuję 4 kawałki folii spożywczej. Każdy posypuję natką pietruszki. Kładę na tym po jednej roladce i zawijam w folię jak cukierek.
W szerokim niskim garnku zagotowuję wodę. Wkładam roladki, przykrywam garnek i gotuję na średnim ogniu 10–15 min. Przed podaniem odwijam roladki z folii.
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Tina