Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na obiad. Połączenie ziemniaków i makaronu - pomysł dziwny, ale jak pierwszy raz spróbowałem tego dania stwierdziłem, że jest bardzo dobre. Granatir zagościł na dobre na moim stole. Przepis dostałem od swojego znajomego Słowaka, po raz pierwszy również jadłem je u niego w domu.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. *Można również cebulę podsmażyć z chudym boczkiem (jak kto woli)
Do ugotowanych ziemniaków dodać podsmażoną cebulę, dodać paprykę i pieprz cayenne, utłuc na puree. Ugotowany makaron wymieszać z ziemniakami.