Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Greckie rożki ze szpinakiem"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 511
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24716
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 511
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24716
Składniki
• 50 minut • dla 4–6 osób • cena 55 zł
Szpinak umyj i posiekaj. Duś pod przykryciem kilka minut na małym ogniu. Ugotowany odcedź i odstaw. Posiekaj cebulkę ze szczypiorkiem, natkę pietruszki i koperek. Uduś na oliwie, wymieszaj ze szpinakiem, kozim twarogiem i fetą. Dodaj 3 łyżki oliwy, roztrzepane jajko, posól i popieprz.
Blaszkę posmaruj oliwą lub wyłóż pergaminem i połóż na niej płat ciasta. Posmaruj go oliwą, nałóż farsz, przykryj drugim płatem, zlep brzegi, nakłuj widelcem, posmaruj ponownie oliwą.
Piecz ok. 45 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni C. Podawaj na ciepło lub na zimno pokrojone na kwadraty. Do rożków można podać sos czosnkowy lub tzatziki.Źródło: Show