Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowana pierś kurczaka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7886
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 389
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7886
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 389
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz, wytnij kości i błonki. Pokrój na cieńsze kawałki, po czym delikatnie natrzyj solą morską i zalej oliwą z oliwek. Odstaw do lodówki na godzinę.
W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na rozgrzaną patelnię grillową wrzuć mięso i usmaż na dość dużym ogniu z obu stron.
Podzielonego na różyczki brokuła ugotuj w garnku na parze razem z małymi marchewkami.
Paprykę drobno pokrój, natkę pietruszki posiekaj. Wymieszaj z ugotowanym ryżem i ułóż na talerzu w kształcie kopca.
Obok umieść miękkie warzywa i kawałki kurczaka. Możesz go udekorować odrobiną majonezu.Źródło: Kurier TV