Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i kolorowe danie, którego przygotowanie nie zajmie dłużej niż 15 minut. Danie idealne na letni posiłek. Ważne jest również to, że podczas jego przygotowanie my nie musimy gotować się razem z nim w kuchni
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1345
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12877
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1345
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12877
Składniki
Piersi kurczaka dokładnie nacieramy marynatą. Ja odstawiłam na całą noc, ale wystarczy kilka minut. Mięso grillujemy, najłatwiej na grillu elektrycznym. Z zielonych szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Układamy w parowarze, lekko oprószamy solą. Parujemy 4-5 minut. Serek kroimy w drobną kostkę, mieszamy go z marynowaną cebulą, olejem. Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym. Posypujemy natką pietruszki. Do salaterki wrzucamy pokrojoną sałatę lodową, rukolę i cykorię. Na sałacie wykładamy serek wymieszany z olejem i cebulą. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Całość oprószamy kolorowym pieprzem. Delikatnie mieszamy przed podaniem. Na talerze wykładamy szparagi na nich układamy pierś z kurczaka. Obok układamy sałatkę. Smacznego.