Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowana ryba z ziołami"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 188
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 434
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 188
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 56
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 133
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 434
Składniki
Rybę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Cytrynę przekrój na pół, z połówki wyciśnij sok i skrop nim rybę. Oprósz ją pieprzem, solą, czerwoną papryką, posmaruj oliwą. Porcje odstaw do lodówki na pół godziny. Możesz obłożyć ją dodatkowo pokrojonym w plasterki czosnkiem.
Porcje ryby kładź na ruszcie posmarowanym oliwą i ustaw nad żarem na 3-4 minuty. Ruszt zdejmij z ognia, obróć kawałki ryby, ponownie piecz przez 3 minuty i zdejmij z ognia. Kawałek folii aluminiowej posmaruj oliwą, połóż plasterki cytryny, na nich rybę, przykryj cytryną, zawiń, ułóż na grillu i piecz jeszcze 15 minut. Podawaj z warzywami i frytkami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień