Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowana sałatka caprese"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Osącz z zalewy kulki mozzarelli, pokrój je w niezbyt grube plasterki. Pomidory opłucz, pozbaw gniazd nasiennych oraz nasady ogonków i również pokrój w plastry. Jeśli chcesz, pomidory możesz wcześniej sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki.
Przygotuj 4 średnie kawałki folii aluminiowej. Na każdym układaj na przemian plastry sera mozzarella oraz pomidorów. Całość polej oliwą, oprósz solą, pieprzem oraz słodką papryką i posyp listkami bazylii. Zwiń pakieciki. Grilluj 10-15 minut.
czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety