Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsiste, aromatyczne wnętrze i cudowne dodatki w postaci grillowanych pomidorów, pieczarek i ciągnącego się sera. Taki bakłażan jest świetny na przystawkę, dodatek do mięs z grilla, na kolację lub samodzielną przekąskę.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Składniki
Bakłażana pokroić na ok. 1,5 cm kawałki. Naciąć z obu stron na krzyż. Posolić i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie, zetrzeć ręcznikiem papierowym wytrącone krople wody. Oliwę wymieszać z sosem sojowym, czosnkiem i przyprawą do bruschetty. Pieczarki i pomidory pokroić na plastry. Połową marynaty nasmarować za pomocą pędzelka plastry bakłażana. Drugą połowę dodać do pieczarek i wymieszać. Na grillu/patelni grillowej ułożyć pieczarki i grillować, aż nabiorą brązowego koloru. Przełożyć na talerz. Następnie zgrillować z obu stron plastry pomidora. Przełożyć na talerz.
Dodać plastry bakłażana i grillować z jednej strony na złoty kolor. Obrócić na drugą stronę, ułożyć pieczarki, pomidora, pokroją na plastry mozzarellę i pokrojone na cienkie plasterki chili. Grillować do rozpuszczenia się sera. Przełożyć na talerz, doprawić solą i pieprzem, przyprawą do bruschetty i posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło.