Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki sobotni obiad. Sezon na młodą kapustę w pełni więc korzystajmy i przyrządzajmy ją na różne sposoby. A oto moja propozycja :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5348
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5348
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Składniki
Kapustę szatkujemy, wkładamy do dużego garnka i podlewamy niewielka ilością wody. Dusimy do miękkości pod przykryciem.
W tym czasie z boczku kroimy cienkie długie paski, owijamy nimi parówki i grillujemy na patelni lub grillu elektrycznym powoli, aby tłuszcz z boczku się wytopił. Boczek ma być rumiany i chrupki.
Jeżeli zostanie nam boczku, kroimy go w kosteczkę i wysmażamy na patelni. Możemy nim omaścić gotową kapustę.
Kiedy kapusta jest miękka wlewamy do niej śmietanę wymieszaną z solą do smaku. Pamiętajmy, aby śmietana miała temperaturę pokojową!
Odstawiamy garnek z kapustą z ognia, dodajemy posiekanego koperku i gotowe! Wykładamy na talerz gotową kapustkę, na niej układamy gorące, chrupiące parówki.
Smacznego :)