Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na sycące i aromatyczne danie z rusztu. Świeże filety z pstrąga faszerowane zielonymi szparagami i owinięte plastrami boczku. Przepis pochodzi z 450. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Szparagi przepłukać. Odłamać zdrewniałe końcówki i zblanszować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Po obgotowaniu zahartować w wodzie z lodem.
Boczek pokroić w grube plastry i rozbić jak kotlety schabowe. Filety przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Musztardę wymieszać z miodem.
Plastry boczku posmarować musztardą z miodem. Na każdym kawałku ryby ułożyć po 2-3 szparagi. Zrolować i zawinąć w boczek. Spiąć szpilkami do zrazów. Upiec na grillu.