Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki, chałka czy bułki maślane są pyszne, ale mogą być jeszcze lepsze!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1132
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 263
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1132
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 263
Składniki
Pomysł zaczerpnęłam z programu telewizyjnego Karola Okrasy i stosuję prawie w każdą niedzelę. Słodkie pieczywo zysuje na smaku, kiedy podgrzejemy je na grillu, patelni grilowej lub ewentualnie w opiekaczu. Moja ulubiona wersja dodatków to masło, ser biały (najlepiej domowy jak na zdjęciu), miód i orzechy piniowe. Oczywiście może być podane z dżemem lub kremem orzechowym. Polecam!