Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane udka w słodko–kwaśnej marynacie"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Składniki
Mięso opłucz, osusz, włóż do miseczki. Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z koncentratem pomidorowym, keczupem, sokiem ananasowym, oliwą oraz octem jabłkowym.
Dołóż skórkę z pomarańczy i czosnek. Przypraw solą oraz słodką i ostrą papryką. Polej tym udka. Dokładnie wymieszaj i marynuj mięso 8 godzin w lodówce.
Zamarynowane podudzia przełóż na patelnię grillową. Smaż po około 7 minut z każdej strony. Mięso możesz także piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st.Źródło: Tina