Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane ziemniaki"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 842
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 559
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 842
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 559
Składniki
W wyszorowanych ziemniakach ostrym nożem robię nacięcia, ale nie do końca, aby ziemniaków nie przepołowić. Obsypuję przyprawami i ziołami pilnując, aby przyprawy dostały się także do każdego nacięcia.
Ziemniaki układam na większym kawałku folii, okładam plastrami pomidorów i cebuli. Często daję też kawałek masła, by ziemniaki miały łagodny smak. Folię zawijam.
Piekę, w zależności od żaru ognia i wielkości ziemniaka, około 30 minut. Można je podać jako dodatek do mięsa, ale u mnie najczęściej znikają z grilla, nim mięso znajdzie się na stole.
<strong>Przepis nadesłał Rafał Nalikowski</strong>Źródło: Rewia