Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowany kurczak"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1784
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2711
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 707
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1784
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2711
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 707
Składniki
Z arbuza wyciśnij około 120 ml soku. Wykorzystaj sitko, bo to dobry sposób, by pestki nie wpadły do płynu.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet, sos sojowy, musztardę i przyprawy. marynaty wymieszaj.
Do miski włóż mięso obrane wcześniej ze skórki, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na całą noc.
Grilluj kurczaka przez 40 minut, co jakiś czas podlewając zalewą. Kwadrans przez końcem pieczenia możesz ułożyć na mięsie plasterki arbuza.
40 min
Stopień trudności: średnie
Kalorie: 360
<strong>Przepis nadesłała Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV