Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Groszkowa z pulpetami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Wołowinę z kością umyj, zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny, gotuj ok. 40 minut. Włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka z wywarem, dodaj przyprawy, gotuj na małym ogniu około 20 minut.
Mięso, seler i pietruszkę wyjmij. Do zupy dodaj kalafior i ziemniaki, gotuj 15 minut. Wrzuć zielony groszek, gotuj kilka minut. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i tartą bułką, dodaj przyprawy. Formuj malutkie kuleczki, wrzuć do gotującej zupy, gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy. Zagotuj. By zupa była bardzo sycąca, możesz wrzucić do niej ugotowany makaron.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień