Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Groszkowe tymbaliki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2238
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 47
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2238
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 47
Składniki
Odsączony z zalewy groszek zmiksuj za pomocą blendera z suszoną bazylią.
Masło utrzyj z żółtkami. Dołóż masę groszkową oraz kaszę mannę, po czym wymieszaj całość z solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Połącz z resztą przygotowanych składników.
Wlej zieloną masę do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą. Wstaw je do dużej brytfanny, wypełnionej wrzątkiem, a następnie włóż blachę na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Na gotowych tymbalikach ułóż bazylię.Źródło: Kurier TV