Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grünkohl - czyli z wolna tlumaczac po prostu ZIELONA KAPUSTA :-) Bardzo popularne danie jednogarnkowe u naszych zachodnich sasiadow, przygotowane w klasyczny sposob wraz z ziemniaczkami i Mettwurst, czyli surowymi, podwedzanymi kielbaskami smakuje wybornie, a przy okazji - baardzo zdrowe :-) i bardzo proste w wykonaniu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 58
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
W garnku na rozgrzanym tluszczu smazymy drobno pokrojona cebulke, boczek wedzony, pokrojony w kostke, wraz z dodatkiem Kucharka. Po paru minutkach podlewamy woda (ok. 400 ml) i dodajemy jarmuz. Ciagle mieszajac doprowadzamy do wrzenia i dodajemy drobniutko pokrojone ziemniaczki. (Ziemniaki mozna ugotowac osobno i dodac potem.) Gotujemy mieszajac do miekkosci ziemniakow. W razie potrzeby uzupelniamy wode. 10 minut przed koncem gotowania dodajemy dodatkowo kielbaski, ktore mozna ponakluwac, tak aby smak z nich rozszedl sie. Doprawiamy dodatkowo musztarda, 2 lyzeczkami cukru i czarnym pieprzem. W razie potrzeby dosolic. I smacznego pieknie zycze :-)