Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki faszerowane wątróbką"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13777
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 37
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 14
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 67
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 184
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13777
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 37
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 14
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 67
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 184
Składniki
Wątróbki oczyść, opłucz i umieść w garnku. Zalej je bulionem, dodaj ziele angielskie oraz liść laurowy i gotuj 10 minut.
Po tym czasie odlej cały wywar i włóż podroby do rondelka z czerwonym wytrawnym winem. Dosyp bazylię z estragonem i solą. Gotuj do odparowania płynu.
Wątróbki posiekaj, a orzechy rozkrusz. Wymieszaj z jajkiem, solą i pieprzem.
Przekrojone na pół, wydrążone gruszki nadziej farszem, po czym upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gotowe podawaj z żurawiną.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax