Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki nadziewane wątróbką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Wątróbki oczyść, zalej bulionem, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, gotuj 10 min. Odcedź. Wątróbkę zalej winem, dodaj bazylię i estragon, oprósz solą, gotuj 10 minut. Wątróbki odcedź, ostudź. Posiekaj.
Orzechy posiekaj, wymieszaj z wątróbką i jajkiem, przypraw. Gruszki umyj, przekrój na pół, obierz, wydrąż gniazda nasienne. Napełnij wątróbką. Ułóż na blasze, piecz 30 minut w 180°C. Podawaj z konfiturą żurawinową.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie