Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki w cynamonowej marynacie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Cytrynę sparz, wyszoruj, zetnij skórkę. Imbir obierz, pokrój w plasterki. Do garnka wlej 300 ml wody oraz ocet. Dodaj imbir, cynamon, 2 liście laurowe, kilka goździków i cukier, gotuj 3 min.
Gruszki obierz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych. Włóż do zalewy, gotuj 3-4 minuty.
Owoce rozłóż do słoików, zalej gorącą zalewą. Zakręć słoiki. Pasteryzuj w temp. 80 st. 20 minut.
czas ok. 70 min; porcja – 860 kcal, cena 4,30 złŹródło: Świat kobiety