Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki zapiekane z gorgonzolą w cieście francuskim"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Gruszki dokładnie umyj i pokrój na grube plastry. Ciasto podziel na prostokąty nieco większe niż gruszki. Posmaruj roztopionym masłem.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj na nim pokrojone ciasto francuskie. Na każdym prostokącie ułóż plaster gruszki, posyp pokruszo nym serem i posiekanymi orzechami włoskimi.
Nagrzej piekarnik do temperatury 220oC. Piecz około 15 minut, aż ciasto się zarumieni. Ciastka podawaj lekko przestygnięte – wtedy będą najbardziej kruche.Źródło: Takie jest życie