Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grzanki z serem i warzywami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy. Bagietkę pokrój na grubsze kromki. Skrop je czosnkową oliwą z obu stron. Grzanki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz, aż pieczywo apetycznie się zrumieni.
W tym czasie marchewki obierz, cukinię oczyść. Warzywa umyj, wytrzyj do sucha i potnij w cienkie słupki. Smaż je kilka minut na pozostałej oliwie. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Ser feta utrzyj na gładko z twarożkiem oraz jogurtem. Pastę przypraw do smaku solą oraz pieprzem i ewentualnie szczyptą ziół prowansalskich. Grzanki posmaruj pastą serową. Obłóż paseczkami warzyw. Udekoruj bazylią.Źródło: Tina