Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowa z kaszą perłową"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31859
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31859
Składniki
Grzyby czyścimy, myjemy, kroimy. Marchewkę i seler obieramy, myjemy i kroimy w słupki.
Obraną cebulę drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzane masło i szklimy. Dorzucamy grzyby i jarzyny, smażymy na złoty kolor.
Podsmażone zalewamy wodą, dodajemy majeranek, listek laurowy, sól oraz pieprz i gotujemy 35-40 minut.
Po tym czasie wsypujemy przepłukaną kaszę, gotujemy jeszcze pół godziny. Do zupy wlewamy śmietanę rozmieszaną ze szczyptą soli. Zupę dekorujemy zieleniną i podajemy.
Czas przygotowania 100 minut. Cena jednej porcji 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 170 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 66 gŹródło: Rewia