Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzybowa ze śliwkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24454
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24454
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie i odstaw na noc. Na drugi dzień ugotuj.
Do drugiego garnka wlej dwie szklanki wody, dodaj obrane warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj wywar do miękkości warzyw, po czym go przecedź.
Do czystego wywaru dołóż pokrojone grzyby oraz suszone śliwki i gotuj 15 minut.
Gotową zupę zabiel hartowaną śmietanką. Podawaj np. z domowymi kluseczkami.Źródło: Telemax