Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grzybowa ze śliwkami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1269
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1269
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Grzyby zalewam wodą i odstawiam na noc. Następnego dnia gotuję je godzinę. Do drugiego garnka wlewam 2 szklanki wody, dodaję obrane warzywa (bez cebuli) i przyprawy.
Wywar gotuję ok. 40 mi nut, aż warzywa będą miękkie. Cebulę obieram, siekam, szklę na maśle. Grzyby kroję. Ugotowane warzywa wyjmuję. Do wywaru dodaję: grzyby, śliwki i cebulę. Dolewam trochę wywaru z gotowania grzybów. Gotuję 15 minut.
Kluski: mąkę mieszam z wodą i jajkiem. Łyżką nabieram porcje ciasta. Wkładam do posolonego wrzątku. Gotuję 2 minuty.
Zupę mieszam ze śmietaną. Ponownie przyprawiam. Podaję z kluseczkami.Źródło: Naj