Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe ptysie"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 315
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1090
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1533
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 315
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1090
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1533
Składniki
Ciasto: szklankę wody i margarynę podgrzewaj w garnku, aż tłuszcz się rozpuści. Dodaj sól, wsyp mąkę. Zdejmij z ognia, cały czas mieszaj, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Dodaj proszek do pieczenia, połącz. Lekko ostudź.
Ucierając, dodawaj po jednym jajku. Mieszaj 10-15 min. Ciasto włóż do rękawa, wyciśnij na blachę ptysie. Piecz ok. 20 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Farsz: cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Pieczarki i rozmrożone grzyby pokrój, podsmaż z cebulą. Przypraw. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wymieszaj z grzybami. Farszem napełnij ptysie.Źródło: Chwila dla Ciebie