Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowe risotto"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2157
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2157
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Boczniaki oczyść i pokrój w paski. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Na roztopionym maśle zeszklij cebulę z czosnkiem, dorzuć grzyby i całość podduś.
Po chwili wsyp surowy ryż i zalej gorącym wywarem drobiowym. Gotuj, stale mieszając do momentu, aż zredukuje się cały płyn.
Wtedy dopraw risotto solą oraz pieprzem, dodaj resztę masła i wymieszaj.
Rozłóż potrawę na talerze i posyp ją startym serem oraz posiekaną natką pietruszki.Źródło: Kurier TV