Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe risotto z kurczakiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1162
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1162
Składniki
Pieczarki pokrój w plasterki. Posiekaną cebulę podsmaż na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj pokrojoną pierś kurczaka i grzyby. Gdy puszczą sok, wsyp ryż.
Kostki rosołowe rozpuść w 3 szklankach wrzątku. Połowę bulionu wraz z winem wlej od razu do ryżu. Mieszając, stopniowo dolewaj resztę.
Gdy ryż będzie miękki, dodaj groszek, masło i parmezan. Potrawę dopraw solą oraz pieprzem i udekoruj natką pietruszki.
<strong>Przepis nadesłał Leszek Wolniewicz</strong>Źródło: Kurier TV