Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz paprykowy z mięsem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, podsmaż na patelni na margarynie. Przypraw. Cebule obierz, pokrój w piórka, dodaj do mięsa. Papryki oczyść, pokrój w paski, dodaj do mięsa. Marchewki oczyść, umyj, pokrój w półplasterki, dodaj do mięsa.
Całość wymieszaj, podsmaż. przełóż do garnka, podlej wodą. Duś pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodaj koncentrat i zasmażkę (mąkę podsmaż na łyżce margaryny, wlej łyżkę wywaru, zamieszaj). Zagotuj, przypraw. Podawaj z ugotowanym makaronem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie