Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz paprykowy z serc"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8603
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 194
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 438
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8603
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 194
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 438
Składniki
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy
Serca oczyść, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę. Zdejmij. Włóż serca, przysmaż. Dodaj cebulę, kminek i majeranek, posyp mąką. Wymieszaj, podsmaż.
Wlej pół litra wody, dodaj skórkę z cytryny, paprykę pokrojoną w kostkę, groszek z marchewką i przecier pomidorowy. Wymieszaj, przykryj, duś do miękkości. Przypraw do smaku paprykami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie