Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kawałki mięsa z aromatycznymi pieczarkami z dodatkiem papryki i groszku. Podane z kluskami śląskimi to doskonała propozycja na pyszny obiad.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8830
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 457
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8830
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 457
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.
2. Na drugiej patelni prużymy drobno pokrojoną cebulę. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Grzyby łączymy z mięsem i podlewamy wodą.
5. Szynkę kroimy w drobne paseczki, obsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do mięsa. 6. Następnie dodajemy bez zalewy groszek i pokrojoną w paseczki paprykę, prużymy.
7. Pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili i zagęszczamy odrobiną wody z mąką.
8. Danie gotowe, idealne do podania z kluskami śląskimi, ryżem lub ziemniakami. 9. Smacznego.