Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak robie gulasz- to tylko taki ️🤌🏼 Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad. Najlepiej nadaje się ciemne miodowe piwko (dodaje słodyczy) ale może być każde. Pamiętajcie ze alkohol odparuje. Koniecznie spróbuj!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 944
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 944
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
1Mięso kroimy w kostkę. 2Dodajemy przeciśnięty czosnek, wędzona paprykę, suszony czosnek, tymianek, zioła prowansalskie i pieprz. 3Odstawiam do lodówki na minimum 3h, najlepiej przygotować mięso rano lub dzien wcześniej Nie solę bo mięso może być twarde a potem dodam sos sojowy ————————- -Kroje cebule w piórka. -Na patelnie daje trochę smalcu. -Dodaje mięso podsmażam z jednej strony, przekręcam i zasypuje łyżeczką mąki aby potem zrobił się pyszny sosik. -Gdy mięsko będzie miało brązowy kolor, dodajemy cebule, sos sojowy i smażymy 5minut pod przykryciem. Mieszamy. -zalewamy piwem (szklanka) i pol szklanki wody. -Dusimy pod przykryciem. -Doprawiamy sosem i ziołami -Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.
Kasze gotujemy i łączymy z buraczkami. Smacznego!