Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz po polsku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7565
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 371
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7565
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 371
Składniki
Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm, oprósz mąką. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu, włóż do garnka. Obsmaż posiekaną cebulę, czosnek, dołóż do mięsa.
Zalej winem, bulionem, dodaj przyprawy. Duś godz. 3 Dodaj pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Duś kolejną godz. do miękkości. Dopraw solą, pieprzem.
Do gulaszu dobrze pasuje piwo Kasztelan – o wyraźnym, słodowym aromacie i ożywczej goryczce.Źródło: Świat kobiety