Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz pomidorowy z pieczarkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Składniki
Łopatkę umyj, osusz, pokrój w średnią kostkę tej samej wielkości. Cebule obierz, pokrój w kostkę.
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebule, zeszklij. Dodaj pieczarki i paprykę, podsmaż. Koncentrat pomidorowy i keczup wymieszaj z ok. pół szklanki wody, zalej mięso, zamieszaj. Posyp przyprawami.
Duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 60 minut. Na końcu dodaj mąkę rozmieszane z niewielką ilością wody (żeby zagęścić sos). Zagotuj, przypraw.
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie