Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko anyżowy smak kopru włoskiego idealnie łączy się z rybą i owocami morza. Ten pyszny, aromatyczny gulasz jest gotowy w pół godziny, bardzo polecam.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 101
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14038
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 41
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 33
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 199
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 101
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14038
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 41
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 33
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 199
Składniki
Cebulę pokroić w piórka. Koper włoski oczyścić, przekroić na pół, pokroić w plasterki (listki kopru zachować). Czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć 3-4 minuty. Dodać pokrojony koper włoski, smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut.
Następnie do garnka wlać wino, dodać krojone pomidory, bulion, szafran, sól i pieprz. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut.
Filety rybne pokroić w sporą kostkę i wraz z krewetkami wrzucić do sosu. Gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotowy gulasz posypać listkami kopru i skórką cytrynową.