Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz rybny z pieczarkami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20650
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20650
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Ryby pokrój na kawałki i skrop sokiem z cytryny.
Oczyść marchewki, cebulę oraz pieczarki. Marchewkę i cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.
Warzywa z grzybami podsmaż na 2 łyżkach masła. Zalej ok. 800 ml gorącej wody. Gotuj na małym ogniu do chwili, gdy marchewka będzie miękka.
Włóż ryby i gotuj jeszcze 10-15 minut.
Z reszty masła i mąki przygotuj zasmażkę. Rozprowadź ją niewielką ilością wody i wlej do gulaszu. Gotuj kilka minut. Przypraw danie solą, pieprzem i ziołami. Podaj w wydrążonym chlebku albo bułeczkach.
Czas: 50 min. 1 porcja = 300 kcalŹródło: Kurier TV