Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz warzywny z kotletami sojowymi
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 702
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 702
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 33
Składniki
Gulasz z kotletów sojowych zacznijcie od przygotowania około 700ml bulionu warzywnego. Odlejcie 300 ml bulionu i ugotujcie w nim kotlety sojowe (około 10 minut). Następnie, pokrojone w plasterki pieczarki podsmażcie na maśle z dodatkiem 2 łyżeczek papryki słodkiej i 1 łyżeczki przyprawy do gulaszu. Gotowe pieczarki przełóżcie do pustego garnka, a na ich miejsce wrzućcie pokrojoną w kostkę cebulę ze szczyptą soli oraz pieprzu i podsmażcie na złocisty kolor. Gdy cebula nabierze rumieńców przełóżcie ją do garnka wypełnionego pieczarkami, a na patelnię przełóżcie pokrojoną w paski marchewkę i paprykę (smażycie kilka minut, a następnie dodajcie do garnka). Na końcu na patelni powinny się znaleźć ugotowane kotlety sojowe pokrojowe w paski. Smażycie je chwilę dodając do nich przyprawę do gulaszu około 2-3 łyżeczki. W trakcie smażenia kotletów sojowych możecie uzupełnić zawartość garnka pozostałym bulionem warzywnym i rozpocząć gotowanie. Dodajcie 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego oraz dwa ząbki drobno posiekanego czosnku. Kotlety sojowe po przesmażeniu też dorzucacie do garnka. Na końcu możecie dodać przesiekaną natkę pietruszki. Jeszcze 10 minut gotowania i danie będzie gotowe. W tym czasie możecie ugotować kaszę gryczaną paloną, z którą podamy nasz pyszny warzywny gulasz. Smacznego.