Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1686
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 198
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1686
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 198
Składniki
Smażymy na tłuszczu łyżeczkę ostrej papryki, 2 łyżeczki kminku i 1,5 łyżeczki słodkiej papryki. Po podsmażeniu smażymy mięso a po 10 min wyciągamy i na ten sam tłuszcz dajemy 4 ogórki kiszone pokrojone w kostkę, 1 paprykę w kostkę i 2 małe cebule pokrojone w piórka. Gdy podsmażymy około 5 minut dodajemy z powrotem mięso i : - 4 ziarna ziela angielskiego, - 2 listki liścia laurowego , - szczypta soli, pieprzu i cukru - 2 ząbki czosnku, - 2 puszki krojonych pomidorów. Zalewamy wodą do przykrycia składników, nie więcej. Dusimy na małym ogniu przez około godzinę, w przypadku wołowiny do 2 godzin.