Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowo-musztardowy"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 638
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 57
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 775
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 638
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 57
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 775
Składniki
Mięso myję, kroję w dość dużą kostkę. Cebulę obieram, grubo siekam. Na patelni rozgrzewam olej, szklę na nim cebulę. Dodaję mięso, smażę na rumiano.
Wrzucam 2–3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Podlewam odrobiną gorącej wody. Duszę na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.
Pieczarki i marchew obieram, kroję. Wraz z groszkiem dodaję do mięsa. Duszę do miękkości. Gulasz przyprawiam solą, pieprzem oraz czosnkiem. Dodaję musztardę.
Zagęszczam mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody.
Porcja zawiera ok. 420 kcal
Kosztuje ok. 4,50 zł
ok. 70 minŹródło: Tina