Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw jest zdrowszy, lekki, bardzo smaczny o wyrazistym smaku. To pyszne danie jednogarnkowe, polecam.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 2 szkl bulionu, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić.
Marchewkę i kalarepki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem.
Wsypać do pół miękkiego mięsa, dodać odrobinę soli, przyprawę do gulaszu i pieprzu, dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką, mieloną papryką i odrobiną wody. Połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką.