Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z zamarynowanego mięsa wieprzowego z czosnkiem oraz cebuli i papryki podany z kaszą pęczak i papryczkami cherry.
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 145
Wiele z osób zaczyna dzień od kubka kawy. Ja zaliczam się do tego grona, nie...
Odsłon: 58
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 268
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 145
Wiele z osób zaczyna dzień od kubka kawy. Ja zaliczam się do tego grona, nie...
Odsłon: 58
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 268
Składniki
W większym garnku nagrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojone w większe kawałki papryki, wodę i pastę rosołową, całość doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy słoik marynowanej wieprzowiny z czosnkiem, mieszamy i jeszcze 10-15 minut dusimy. Po tym czasie gulasz zagęszczamy mąką. W między czasie parzymy kaszę pęczak. Gulasz podajemy na gorąco z kaszą pęczak i papryczkami cherry. Smacznego !!!