Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wieprzowy z porami i soczewicą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Pory rozetnij wzdłuż, oczyść, opłucz, potnij na duże kawałki. Mięso umyj, pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej, zrumień na nim kawałeczki schabu. Dodaj pory i smaż razem jeszcze 2 minuty.
Dodaj imbir i soczewicę. zalej bulionem. Poczekaj, aż potrawka zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj około 15 minut. Pod koniec gotowania potrawę przypraw solą, pieprzem i curry. Jogurt wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Dodaj do potrawki. Mocno ją podgrzej, ale już nie gotuj.
30 min Porcja: 390 kcalŹródło: Naj