Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz dla całej rodziny
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
Mięso kroimy w większą kostkę, cebulę w pół krążki , pieczarki w plasterki , paprykę w paseczki , kalafior rozdzielamy na różyczki
Wlewamy o drobine oleju na patelnię ,pokrojone mięso wkładamy każdy kawałek smażymy z obu stron. Usmażone mięso wykładamy do szybkowaru .
Cebulę smażymy chwilę , dodajemy do mięsa, paprykę i pieczarki podsmażany i kalafior również i do dajemy do szybkowaru
Wlewamy 2 szklanki wody 2 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, Wsypujemy 1 łyżkę jarzynki domowej, pół łyżki soli , zamykamy szybkowar . Wstawiamy na gaz na większy płomień aż zagotuje się . Następnie zmniejszamy ogień i dusimy ok 0,5 godziny . Po tym czasie otwieramy szybkowar przyprawiamy pieprzem i solą do smaku . 4 łyżki wody i dwie łyżki płaskie mąki pszennej pół szklanki śmietany kremówki mieszamy razem i wlewamy do gulaszu zagotowujemy i gotowe pyszne danie. Polecam .