Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz przyprawą do gulaszu.
Cebulę posiekaj, pieczarki potnij w plastry, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Podsmaż na rozgrzanym oleju, po czym dodaj mięso. Wrzuć ziarna ziela angielskiego, dolej 1,5 szklanki wody i całość zagotuj.
Następnie dodaj pomidory i duś do czasu, aż wołowina zrobi się miękka.
Na koniec dodaj odlaną fasolę, śmietankę i natkę.
Danie podawaj z ryżem.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 390
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV