Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy po węgiersku"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2011
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2011
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Cebule obierz i poszatkuj. W rondlu rozgrzej smalec. Wrzuć cebule i mięso. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Smaż 5 min. Wlej 1/2 l wody. Duś do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie miękkie, a woda odparuje, wsyp mąkę, zasmaż. Podlej 2 szkl. wody. Dodaj posiekaną paprykę. Duś 10 min. Gulasz dopraw pastą pomidorową, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.Źródło: Świat kobiety