Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy pod pierzynką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Pokrojone w kostkę mięso zalać winem, sokiem, obsypać przyprawami (3 goździki, 3 łyżeczki tymianku, 2 ziarna jałowca), wstawić do lodówki na noc.
Płyn odlać. Mięso oprószyć mąką, obsmażyć na 2 łyżkach oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Warzywa oczyścić. Papryki pokroić w grubą kostkę, marchew w plastry, pieczarki na połówki, cebulę posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać do mięsa, zalać winem i bulionem, oprószyć solą i pieprzem, piec 2 godz. w 180oC.
Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przelać wrzątkiem, odcedzić. Wymieszać z chrzanem, roztopionym masłem, drobno posiekaną natką, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Rozłożyć na mięsie, piec 40 minut, posypać parmezanem, piec jeszcze 5 minut.
ok. 150 minutŹródło: Twoje Imperium