Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz... jednogarnkowe, rewelacyjne danie, które można przyrządzać z dowolnymi dodatkami. Ja najchętniej podaję go z utłuczonymi ziemniakami lub kaszą i buraczkami. Do gulaszu można użyć każdego rodzaju mięsa, różne warzywa i różne przyprawy. Wszystko zależy od naszych upodobań. Taki z chrzanem i musztardą pamiętam z rodzinnego domu :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso wołowe dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Bez żadnych przypraw wrzucamy na rozgrzany olej i na większym ogniu obsmażamy ok 5 minut, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, wywar lub wodę i całość dusimy pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok 1,5h (mięso musi dobrze zmięknąć). Możliwe, że podczas duszenia konieczne będzie dolanie wody.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, z papryki czerwonej i żółtej wykrawamy gniazda nasienne i kroimy ją w kostkę lub słupki. Pokrojone warzywa razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem dodajemy do miękkiej wołowiny i dusimy ok 15 minut.
Gulasz wołowy doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i chrzanem. Podajemy go z kaszą lub z utłuczonymi ziemniakami.
zdj